Welzijn door goede fijnstoffilters, emissiereductie en stofbeheersing

Welzijn

Vlint en Welzijn

Nederland is een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld met veel voertuigen op de weg en industriële activiteit. Door fijnstoffilters, emissiereductie bij fabrieken en stofbeheersingssystemen zet Vlint zich binnen dit dynamische landschap in voor het welzijn van mensen.

Fijnstoffilters: zuivere lucht in gebouwen

Door voertuigen en industrie komt veel fijnstof in de lucht. Fijnstof vermindert de productiviteit van mensen en zorgt voor veel gezondheidsklachten en ziekten. Het beïnvloedt de hartslag en de vloeibaarheid van bloed, wat leidt tot onder meer diep-veneuze trombose, aderverkalking, en scheuring van hart- en bloedvaten. Ook zorgt fijnstof voor longaandoeningen als bronchitis, COPD en zelfs longkanker.

Bedrijven en organisaties kunnen door fijnstoffilters en het goed onderhouden van luchtbehandelingskasten de gezondheid en productiviteit van hun medewerkers sterk bevorderen.  Met een breed aanbod van fijnstoffilters en jarenlange ervaring met luchtbehandeling is Vlint een onmisbare partner hierbij. Vlint zorgt met de juiste filters, naast zuivere lucht, ook voor een prettige verdeling van deze lucht door uw gebouw, met op maat gemaakte textiele luchtkanalen.

Emissiereductie

Met ontstoffingsinstallaties en stofonderdrukkingssystemen reduceert Vlint de uitstoot van industrieën en helpt bij het recyclen van (vloei)stoffen. We helpen bedrijven te voldoen aan Europese richtlijnen, en gaan graag de uitdaging aan om nog beter te presteren dan strikt genomen vereist is.

Stofbeheersing

Bij het verladen en transporteren van producten verstuiven sommige producten (fosfaat, soda, graan), waardoor het milieu vervuild wordt. Dit is zonde van het product, maar ook onprettig voor de mensen die in de industrie werken of die in de buurt wonen. Met onze DSH-hoppers reduceren we verstuiving bij verlading en houden we werkomgevingen en bedrijfsterreinen schoon.

RELEVANTE ARTIKELEN

Zuivere lucht