Vlint garandeert veilig onderhoud aan ontstoffingsinstallaties en LBK's

Veiligheid en Kwaliteitsnormen

Veiligheid bij Vlint

Veiligheid is voor Vlint topprioriteit. Vlint is VCA gecertificeerd en het personeel van Vlint werkt altijd conform een Veiligheid-, Gezondheid- en Milieuplan (VGM). Vlint wil de continuïteit van vitale processen binnen uw bedrijf waarborgen en voorkomen dat er zich ongevallen voordoen.

Ontstoffing

Voorafgaand aan onze werkzaamheden aan ontstoffingsinstallaties inventariseren we met behulp van productinformatiebladen (MSDS) en de informatie van opdrachtgevers mogelijke risico’s. Vervolgens zorgen we  dat ons goed getrainde personeel zorgvuldig te werk gaat met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en apparatuur. Ons personeel kent bijvoorbeeld de ATEX-richtlijnen en de eisen die zijn vastgelegd in de EC 1935-2004, de EC 10/2011 en de richtlijnen van de FDA. Uiteraard voldoen ook onze producten aan deze richtlijnen. Bij het werken in silo’s werken we met een mangatwacht en voldoen we uiteraard ook aan specifieke regels omtrent zoneringen.

Luchtbehandeling

Werk aan luchtbehandelingskasten moet plaatsvinden zonder dat uw bedrijf overlast krijgt. Mede daarom werken we met oplosmiddelvrije sneldrogende coatings. Vlint doet er alles aan om ongevallen te voorkomen, bijvoorbeeld door op daken te werken met valbeveiligingsapparatuur. Ook zorgen we ervoor dat de kast conform de procedures veilig wordt gesteld voordat we beginnen met onderhoud of filterwisselingen.
De specialisten van Vlint zorgen bij een eventuele chemische reiniging van luchtbehandelingskasten dat het chemisch afval dat daarbij kan vrijkomen zorgvuldig afgevoerd wordt.  Verder controleren en verhelpen we – conform het inspectierapport – alle mogelijke gebreken zoals corrosiewerking, draaiende delen en warmteoverdracht van de batterijen etc. zodat de luchtbehandelingskast na het onderhoud weer veilig en optimaal kan draaien.

Producten

Vlint heeft een breed aanbod van producten die gecertificeerd is door diverse ‘notified bodies’ voor hun bestendigheid tegen extreme omstandigheden. Het ExCharge® naaldvilt voor ATEX-filters, zijn door DEKRA getoetst. De BFM manchetten van Vlint zijn gecertificeerd door Baseefa en IBExU. En het textiel dat Vlint gebruikt voor textiele luchtkanalen is door MPA Dresden GmbH getoetst op brandveiligheid. Onze filtersystemen voldoen ook aan de regels zoals opgesteld in de nog nieuwe ISO 16890. De nieuwe norm richt zich op filtratie van fijnstof, waardoor kantoren en fabrieken veiliger en schoner worden. Vlint helpt u met het kiezen van de juiste producten en zorgt voor een veilige werkomgeving.

RELEVANTE ARTIKELEN

Kwaliteitsnormen