Energie Vlint

Energie

Energie besparen

Vlint kent het hele filtratietraject tot in detail. Door de juiste filters te kiezen en de conditie van filterinstallaties en luchtverdeelsystemen te verbeteren, kan veel energie bespaard worden. De specialisten van Vlint kunnen dankzij goede training en jarenlange ervaring u helpen met slimme oplossingen.

Filtermedia

Vlint helpt u met het nadenken over de juiste filtermedia voor uw onstoffingsinstallatie of luchtbehandelingskast. Onze experts weten hoe ze uw gewenste filtratiecapaciteit en energiegebruik perfect uitbalanceren. Ze zijn daarmee bijvoorbeeld in staat capaciteitsproblemen op te lossen of om processen efficiënter en met minder stilstand te laten verlopen.

Reiniging en reconditionering van warmtewielen en condensors

Door het goed reinigen van warmtewielen en condensors, kan hun efficiëntie aanzienlijk verbeterd worden. Vlint kan bovendien condensors coaten waardoor ze veel langer meegaan zonder te corroderen en vuil aan te trekken. Door dit specialistische reinigings- en coatingswerk aan Vlint over te laten, kunt u rekenen op een maximaal resultaat. Bovendien stelt dit onderhoud u in staat grote vervangingsinvesteringen uit te stellen en dus geld te besparen.

Wassen van textiele luchtverdeelsystemen

Als de poriën van textiele luchtsystemen vol met vuil komen, kost het steeds meer energie om er lucht doorheen te blazen. Vlint heeft samen met industriële wasserijen een wasprocedé ontwikkeld waarbij een grondige reiniging plaatsvindt met behoud van de originele materiaalkenmerken. Het periodiek reinigen van uw textiele luchtverdeelsystemen kan u veel geld besparen en zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Gerelateerde diensten en artikelen

Energie