Explosiegevaarlijke omgeving? Ontdek onze producten voor ATEX-zones

ATEX

Stofexplosies en ATEX

In Nederland komen zo’n 27 fysische explosies per jaar voor waarbij op de werkvloer gewonden of doden vallen. ATEX, afgeleid van het Franse ‘ATmosphères EXplosives,’ biedt veiligheidsrichtlijnen om zulke explosies te voorkomen. De producten en services die Vlint biedt, zijn goed toepasbaar in explosiegevaarlijke omgevingen. Vlint werkt conform:

• ATEX 153: Europese richtlijnen voor werkomgevingen met explosie atmosferen
• ATEX 114: Europese product- en apparatuurrichtlijnen

Werkzaamheden in een explosiegevaarlijke omgeving
Vlint kan onderhoudswerkzaamheden en de installatie van ATEX-producten veilig verrichten, omdat het beschikt over goed opgeleid personeel dat zorgvuldig te werk gaat. De Vlint specialisten voorkomen waar nodig ontstekingen, voeren brandbare stof af, en schakelen als de situatie daarom vraagt een brandveiligheidswacht in. Werkzaamheden in alle ATEX-zones kunt u aan Vlint toevertrouwen.

De extra ATEX-service van Vlint
Bij installatie- en onderhoudswerkzaamheden in ATEX-omgevingen kijken Vlint specialisten verder dan alleen het systeem dat ze komen installeren of reconditioneren. Ze letten scherp op potentiële gevaren zoals statische elektriciteit, door bijvoorbeeld de aarding van filterkasten of manchetten te controleren. De Vlint monteurs kijken daarnaast of er ongewenste frictie is of kan ontstaan tussen onderdelen (v-snaren, lagers, ventilatoren, etc.) en ze letten op de drukvastheid (bij BFM-fittingen) en drukontlasting van apparatuur (explosieluiken). Kortom: de specialisten van Vlint leveren veilig werk af.

ATEX-producten van Vlint
De filters, industriële slangen en manchetten die Vlint levert voor gebruik in explosieve atmosferen zijn antistatisch en elektrisch geleidend, waardoor ze geen ontstekingsbron vormen. De manchetten van Vlint zijn bovendien bestand tegen een explosiedruk van 0,5 bar en in combinatie met een Kevlar Cover tot 1 bar. De industriële slangen, manchetten en filters van Vlint zijn gecertificeerd door notified bodies als DEKRA, Baseefa en IBExU.

 

Wil je alles ontdekken over stofexplosies, ATEX en het werk van Vlint?
Download dan onze whitepaper:

 

 

 

RELEVANTE ARTIKELEN

Atex