Whitepaper Frisse scholen - Vlint

Whitepaper Frisse scholen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft het ‘Programma van Eisen Frisse Scholen’ opgesteld. Zo wil men voorkomen dat leerprestaties achterblijven, de ziekte-uitval hoog is en het verblijf in klaslokalen onprettig wordt door slechte ventilatie. Maar hoe voldoe je aan de eisen? Waar begin je? Waar moet je op letten? Dat hangt sterk af van de individuele luchtbehandelingssituatie.

Het waarborgen van een fris en gezond binnenklimaat in klaslokalen conform het Programma van Eisen Frisse Scholen is niet automatisch een kostenpost. Een goed werkend luchtbehandelingssysteem met fijnstoffilters is in veel gevallen goedkoper dan natuurlijke ventilatie. Het bespaart energie en is aanzienlijk gezonder. Let bij aanschaf op de bouwkundige mogelijkheden, de luchtverdeling in klassen en toekomstig onderhoud van apparatuur. Zo wordt het aanpakken van het binnenklimaat niet een eenmalig project, maar een duurzame ingreep.

Whitepaper
Om je op weg te helpen hebben we de belangrijkste stappen richting een zuiver binnenklimaat op een rij gezet in onze whitepaper ‘Frisse scholen’. Deze bevat belangrijke informatie voor schoolbesturen en iedereen die in de dagelijkse praktijk met slecht geventileerde klaslokalen te maken heeft.

Lees hoe je het binnenklimaat in lokalen kunt optimaliseren en krijg inzicht in de beheer- en installatiekosten die verbonden zijn aan de verschillende luchtbehandelsystemen.

Download hier de whitepaper!

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!