Voorkom onnodige slijtage van uw lagers

Voorkom onnodige slijtage van uw lagers

36% van de lagers valt vroegtijdig uit omdat ze niet tijdig gesmeerd worden of niet smeerbaar zijn. Nog eens 16% van de lagers gaat vroegtijdig kapot door verkeerde montage (slechte uitlijning, veroorzaking puntbelasting bijv.)*.

 Als een ventilator uit zijn lagers loopt slaat hij z’n schoepen met geweld kapot. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties en aanzienlijke reparatiekosten. Toch is er in de dagelijkse praktijk weinig aandacht voor de lagers in luchtbehandelingskasten. Dit komt mede omdat slijtage door gebrekkige smering aan de buitenzijde niet zichtbaar is.

Door een onderhoudscontract voor uw luchtbehandelingskasten af te sluiten bij Vlint bent u ervan verzekerd dat u niet plotseling onnodig met een gigantische schadepost en lange uitval komt te zitten. Als standaard onderdeel van de kastonderhoud smeren onze monteurs de lagers en voeren ze een optische conditie bepaling uit. Daarbij letten ze onder meer op geluids- en warmtesignalen. Ze houden ook goed in de gaten hoe oud de lagers zijn.

Lagers die niet gesmeerd kunnen worden, hebben doorgaans, als de ventilatoren ‘s nachts uitgaan, een levensduur van drie jaar (30.000 draaiuren). Kasten die non-stop doordraaien, verslijten hun lagers minder, waardoor ze vijf jaar meegaan. Daarna vervangt Vlint lagers preventief om calamiteiten te voorkomen.

Uiteraard checken de monteurs van Vlint naast de lagers ook de poelies, v-snaren, warmtewisselaars, warmtewielen, filters en de kast beplating. Zo bent u altijd verzekerd van een goed functionerende luchtbehandelingskast en komt u nooit onnodig met hoge kosten te zitten.

*SKF Maintenance Products (2011). Verleng de levensduur van het lager: SKF Onderhouds-gereedschappen en smeermiddelen. Mijdrecht: Verweij Printing.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!