De voordelen van BFM fittingen - Vlint
De voordelen van BFM fittingen

De voordelen van BFM fittingen

De BFM fitting is werelds eerste ‘snap-in’ flexibele connector die traditionele manchetten en bandklemmen overbodig maakt.

BFM Brochure

Voor verschillende type productieprocessen wordt door Vlint BFM-fittingen aangeboden. Voor een helder overzicht kunt u de brochure downloaden.

Download hier de BFM brochure

In onderstaande film ziet u de voordelen van de BFM-fitting in de praktijk.

 

Zuiver

 


Stofdicht

De perfecte pasvorm van de BFM fitting creëert een 100% stofdichte verbinding. De fitting helpt met het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving en helpt de naleving van COSHH (Control of Substances Hazardous to Health).

Hygiëne
De BFM fittingen zet een nieuwe standaard voor hygiëne. Seeflex manchetten hebben de FDA approval, USDA en 3-A sanitaire certificatie vekregen.

Contaminatie
De BFM fitting lost het oude probleem op van productophoping tussen de pijpeinde en de manchet. Het ontwerp heeft een gladde interne boring waardoor contaminatie voorkomen wordt.

Zichtbare product flow
Heldere urethaan manchetten maken het mogelijk om het product te zien circuleren door de fabriek. Het helpt ook om blokkades te detecteren indien deze zich voordoen. De manchetten zijn beschikbaar in statisch ontladende materialen die helpen de interne poederaankleving te reduceren zodat de manchetten doorzichtig blijven.

Solide

 


Druk

Traditionele manchetten zijn geneigd te bezwijken als de interne druk toeneemt. De interne afdichting van de BFM kan hoge druk aan zonder dat lekkage ontstaat.

Ontvlambare atmosfeer (ATEX)
BFM Seeflex 040 manchetten zijn toepasbaar voor gebruik in ontvlambare stofomgevingen met poeders die een minimum ontstekingsenergie (MIE) van groter dan 10 mJ hebben. BFM fittingen zijn niet geschikt voor gebruik in ontvlambare gasomgevingen. Als een scheikundig proces ontvlambare atmosfeer in- en extern verwijdert dan kan de BFM gebruikt worden. BFM beveelt het gebruik van een aardingsstrip aan.

Vacuüm
BFM fittingen zijn bestand tegen een waterkolom van 1000 mm. Voor nog hogere vacuümbestendigheid is optioneel een manchet met anti-implosie verstevigingring beschikbaar.

Effectief

 


Kosten effectief

Vlint kan BFM fittingen leveren van diverse materialen zoals polyurethaan en urethaan. Deze materialen gaan in veel gevallen veel langer mee dan rubber en andere geweven alternatieven.

Wegen
Om beïnvloeding van delicate weegapparatuur te voorkomen is een lichtgewicht Urethaan materiaal, Seeflex 020 ontwikkeld. Een ademend food kwaliteit polyester manchet is tevens beschikbaar. Een verlengde laskraagsectie maakt het mogelijk om adapters zo te positioneren dat gebruik van standaard manchetten mogelijk is.

Vibratie apparatuur
De moeilijkheden om stofdichte verbindingen te maken op vibrerende apparatuur zijn algemeen bekend. BFM fittings hebben bewezen ideaal te zijn juist voor deze toepassing. Juist dan is de BFM fitting de ideale oplossing.

Standaardisatie
Met de BFM fitting kunt u eenvoudig uw manchetten inventaris standaardiseren.

BFM Brochure

Voor verschillende type productieprocessen wordt door Vlint BFM-fittingen aangeboden. Voor een helder overzicht kunt u de brochure downloaden.

Download hier de BFM brochure

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

    Aanvullende informatie