Vlint en BFM Fitting: al 10 jaar partners - Vlint

Vlint en BFM Fitting: al 10 jaar partners

Kwaliteitscontroleurs en onderhoudsmonteurs in de food-, feed-, pharma- en chemiesector kunnen opgelucht ademhalen. En technische diensten hoeven niet langer hun tijd te steken in het wisselen van inefficiënte traditionele manchetten en slangklemmen. De oplossing is simpel: de BFM®-fitting, ‘s werelds eerste ‘snap-in’ flexibele connector die traditionele manchetten en bandklemmen overbodig maakt.

Toen Jan Hannink, CEO van Vlint Holding, ruim 10 jaar geleden toevallig deze innovatie tegenkwam op reis in Nieuw Zeeland, was hij er onmiddellijk van gecharmeerd: “Ik zag gelijk kansen voor dit product voor onze klanten. Geen gedoe meer met slangenklemmen, maar een connector die zichzelf vastdrukt in de ‘spigot’. Dus absoluut geen lekkage meer. Wat een geweldige oplossing bieden de fittingen van BFM.” Indrukwekkend is ook de explosiebestendigheid, van belang voor bedrijven die te maken hebben met ATEX. “Zelfs bij een stofexplosie blijft de aansluiting dicht.” Tien jaar na deze eerste kennismaking, zijn veel bedrijven in de bulk- en poederverwerkende industrie al door Vlint, sinds 2009 de officiële distributeur van BFM, geholpen om hun proces schoner, veiliger en sneller te maken. Dankzij het gebruik van de BFM-fitting is het productieproces bij een groot aantal bedrijven in de food-, feed-, pharma- en chemiesector flink verbeterd. Want de keuze voor BFM-fittingen in productieomgevingen voorkomt lekkage, verkort wisseltijden (supersnel verwisselbaar zonder gereedschap!), verlaagt de schoonmaaktijd en -kosten en leidt dus tot minder productiestilstand.

Assortiment

Vlint heeft een groot aantal BFM-fittingen in het assortiment die de traditionele productie-omgeving veiliger maken. De BFM-fitting is leverbaar in verschillende uitvoeringen voor een groot aantal toepassingen. Het complete assortiment van BFM is bij Vlint snel én uit voorraad leverbaar. Er zijn voedselveilige fittingen, CIP-fittingen, ATEX-fittingen en fittingen voor vacuümtoepassingen. De veelgebruikte BFM Seeflex fittingen zijn 3A goedgekeurd en voldoen aan de EC 1935/2004, EC 10/2011, FDA en ATEX-regelgeving. Daarnaast zijn er de BFM Teflex NP-fittingen, deze zijn hittebestendig (tot 300 °C), foodgrade, lucht- en stofdicht. Nieuw in het assortiment is de Teflex NP Opaque. Deze fitting kan worden gebruikt over de volledige pH-schaal, is gemaakt van puur PTFE, is foodgrade, lucht- en stofdicht, hittebestendig (tot 300 °C) en voldoet aan de richtlijn EC10/2011 voor voedselcontact en die van de FDA.

Meer informatie

Jan Hannink’s gevoel was juist: de innovatieve BFM-fitting zette een nieuwe standaard in de bulk- en poederverwerkende industrie en wordt wereldwijd geroemd om zijn eenvoud en doeltreffendheid. Vlint is dan ook trots op de jarenlange samenwerking met BFM. Wilt u ook een zuiver, veilig en lekvrij productieproces? Vlint denkt graag met u mee over de juiste fittingen voor verschillende type productieprocessen. Neem contact met ons op!

De voordelen van BFM-fittingen

• Eenvoudig en effectief
Een verbetering van het productieproces in twee klikken.

• Schoner
De BFM-fitting is 100% lek- en stofvrij, waardoor de schoonmaakkosten fors dalen. Het product kan zich in (vergelijking met traditionele manchetten met klemsystemen) niet ophopen (geen contaminatie!) en dat zorgt voor een betere hygiëne en dus een schoner proces.

• Efficiënter
De BFM-fitting is supersnel verwisselbaar, dus minder stilstand. Met de BFM-fitting standaardiseert u bovendien gemakkelijk uw manchetteninventaris en heeft u minder voorraad nodig.

• Veiliger
De BFM-fitting presteert goed onder druk en beweging en kan zonder gereedschap worden gemonteerd. De BFM-fitting helpt met het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.

• Lange levensduur
Vlint levert BFM-fittingen die zijn gemaakt van bijvoorbeeld polyurethaan en urethaan. Deze gaan langer mee dan de traditionele manchetten.

De ervaringen van onze klanten

Lees ook de ervaringen van onze klanten AkzoNobel Elotex en Plasma Industries Belgium:

AlkzoNobel Elotex: https://bit.ly/32wDwuV

Plasma Industries Belgium: https://bit.ly/2qHUxVs

Jan Hannink en Blair McPheat van BFM Fitting

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!