Stichting ATEX: ‘Vlint zet de toon binnen de filtratie- en ontstoffingsbranche’ - Vlint

Stichting ATEX: ‘Vlint zet de toon binnen de filtratie- en ontstoffingsbranche’

Iem Kievit, voorzitter Stichting ATEX, aan het woord:

“Stichting ATEX wordt bijna wekelijks geconfronteerd met verhalen over explosies op de werkvloer. Soms vallen er gewonden of zelfs doden. Ook lopen bedrijven het risico op strafvervolging. In de praktijk merken we dat veel bedrijven zich hier nu niet van bewust zijn. Vaak ziet Stichting ATEX dat bedrijven pas in actie komen als het al fout is gegaan.

Stichting ATEX probeert bedrijven en overheden bewust te maken van de risico’s. We vormen daarom een belangrijke gesprekspartner voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarnaast heeft de stichting aangesloten opleiders die trainingen op diverse niveaus kunnen verzorgen (Basis A tot Deskundig). Hierdoor leren mensen hoe ze in ATEX-omgevingen opereren. Ook doen we audits bij bedrijven waarna we een tweetal keurmerken kunnen afgeven als de bedrijfsvoering voldoet aan ATEX-certificatienormen.

Stichting ATEX ziet Vlint als een koploper als het gaat om explosieveiligheid. Vlint heeft veel kennis in huis over explosieveiligheid en zorgt voor goed opgeleide medewerkers. Daarnaast merken we bij onze werkbezoeken dat Vlint, in tegenstelling tot andere bedrijven, certificaten niet voor de show heeft, maar dat de organisatie in de praktijk de ATEX-kennis toepast.

Vlint zorgt bijvoorbeeld dat personeel in antistatische kleding loopt, met veilig gereedschap werkt, en waar nodig een brandveiligheidswacht inschakelt. Vanuit Stichting ATEX zien we dit als voorbeeld voor andere bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Vlint zet de toon binnen de filtratie- en ontstoffingsbranche.”

Foto: Stichting ATEX bestuurslid Ewald Jansen (links) en Stichting ATEX bestuursvoorzitter Iem Kievit (rechts) op bezoek bij Vlint

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!