Reconditionering Vlint

Reconditionering

Vlint beschikt over gespecialiseerde monteurs die het hele luchtbehandelingstraject in gebouwen kunnen reinigen, herstellen en onderhouden. Ze plaatsen in bestaande luchtbehandelingskasten nieuwe onderdelen zoals ventilatoren, warmtewielen en filterframes en ze coaten vloeren en warmtewisselaars. Dit laatste gebeurt met een speciale coating met de naam Qcoat die oxidatie van warmtewisselaars voorkomt, maar hun warmte-afdracht optimaal houdt. Ook werkt Vlint met antibacteriële coatings en bacteriedodende reinigingsmiddelen om optimale hygiëne te bieden voor ventilatiesystemen. Vlint voert reconditionering van luchtbehandelingstrajecten uit bij onder meer kantoren, ziekenhuizen, clean rooms en voedingsmiddelenfabrieken.

 

Waarom retrofitten van de luchtbehandelingskast een goede investering is

Het is belangrijk om de luchtkwaliteit van gebouwen op orde te hebben zodat u verzekerd bent van een schone, zuivere en veilige (proces)lucht. Een goed werkende luchtbehandelingskast (LBK) is hierbij essentieel, met bij voorkeur een zo laag mogelijk energieverbruik. Kantoren groter dan 100 m² moeten namelijk vanaf 1 januari 2023 minimaal label C hebben. En volgens de nieuwe ErP-norm moeten LBK’s bijdragen aan lager energieverbruik en minder CO₂-uitstoten. Een besparing op energieverbruik van LBK’s door retrofit kan daarbij het verschil maken.

Wat levert het op?
Veel! We weten van onze klanten dat het retrofitten van EC-ventilatoren, gecombineerd met lageweerstandfilters, een flink voordeel kan opleveren. De oude ventilator wordt vervangen door een hoogwaardige, slimme ventilator. Deze is tot wel 30% zuiniger en verlaagt dus de CO₂-uitstoot.

Wilt u weten wat Vlint voor u kan betekenen of alvast meer lezen over reconditionering van de luchtbehandelingskast?
Download hier de brochures reconditionering – installateurs of reconditionering – industrie.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!