Filters, onderhoud en textiele luchtverdeelsystemen voor LBK's in de zorg

Zorg

Het binnenklimaat in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen voldoet vaak aan bijzondere eisen en normen. Luchtbehandelingskasten moeten daarom in topconditie zijn en filters moeten een hoge afscheidingsefficiëntie hebben. Vlint is gespecialiseerd in het creëren van een optimaal binnenklimaat in zorginstellingen. Onze specialisten zorgen dat HACCP- en WIP-normen (Werkgroep Infectie Preventie) verwezenlijkt worden.

Filters

Voor in ziekenhuizen heeft Vlint een groot assortiment HEPA-filters dat meer dan 99,995 procent van de deeltjes groter dan 0.3 µm tegenhoudt. Deze zijn te leveren in diverse frames (Galva, RVS, Aluminium) voor installatie in operatiekamers en clean rooms. Het assortiment van Vlint bevat ook honderden voorfilters en zakkenfilters (G4 en F9) voor in de zorg.

Reconditionering

Vlint reconditioneert luchtbehandelingskasten in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen door ze te reinigen en te desinfecteren. Waar nodig worden onderdelen vervangen of hersteld (koelbatterijen, motoren, v-snaren, enz). Voor blijvende hygiëne in kasten kan hierna een anti-bacteriële coating worden toegepast. Door luchtbehandelingskasten te reconditioneren wordt het risico op uitval geminimaliseerd en kunnen zorginstellingen rekenen op een veilig binnenklimaat.

Textiele luchtverdeelsystemen

Zorg filtersVoor operatiekamers, laboratoria en cleanrooms, levert Vlint bijvoorbeeld speciale textiele luchtverdeelsystemen van PES-RR Bioactiv. Deze luchtverdeelsystemen zorgen voor een optimaal klimaat en hygiëne in kritieke ruimten. In het textiel zitten zilverionen die bacteriën doden. Vlint levert ook luchtverdeelsystemen voor de kantoren, gangen en kamers van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Hierbij biedt het tevens een reinigingsdienst aan die zorgt dat het textiel hygiënisch is, zijn brandwerendheid behoudt, en zuivere lucht blijft verspreiden.

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!