filters en solids handling voor de zuivelindustrie

Zuivel

De zuivelindustrie

Zuivelfabrieken kunnen met natte producten werken (melk, yoghurt, vla), met vaste producten werken (kaas) of poeders produceren (whey, melkpoeder). De verschillende productieprocessen hebben in overeenkomst dat ze veilig en hygiënisch moeten verlopen. De filters, industriële slangen en manchetten die Vlint levert passen uitstekend in fabrieken die zuivel verwerken.

Typische werkomstandigheden in de zuivelindustrie
•    Cont. Temperatuur (°C): 20-150 °C
•    Piek Temperatuur (°C): Dicht tegen de maximaal toelaatbare waarden van de gebruikte vezelpolymeren.
•    Stof: melkpoeder, whey
•    Stof Eigenschappen: abrassief, agglomererend, explosief, fijn, kleverig
•    Stof Bron: droger, packing station, silo, spray reactor
•    Schoonmaak Proces: pulsjet, schudsystemen, Cleaning In Place (CIP)

Filtermedia van Vlint in de zuivelindustrie

De gecertificeerde FoodTec® filtermedia van naaldvilt is uitstekend toepasbaar in zuivelindustrie. Voor uitdagende filtratie situaties kan ook de FoodTec® varianten van PM-Tec® filtermedia toegepast worden. De Excharge® filtermedia van Vlint biedt voor ATEX-zones uitkomst.

Solids handling systemen van Vlint in de zuivelindustrie

Als product van spraytorens, fluidizers naar schudzeven gaat, wordt onder deze apparatuur in veel fabrieken de manchetten van Vlint gebruikt. Met name de Seeflex 020 en de Seeflex 040 worden veel afgenomen. Zij voldoen aan standaarden als de Food (EC) 1935/2004, 10/2011, 2023/2006 en de FDA CFR 177.1680 & 177.2600.

Ontdek onze filterproducten, onze solids handling producten, of lees meer over ons onderhoudswerk aan ontstoffingsinstallaties. Specifiek geïnteresseerd in onze producten en diensten voor ATEX-omgevingen? Download de gratis whitepaper.

 

Download whitepaper

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!