Zoetwaren

Zoetwaren

Zoetwarenindustrie, filters en solids handling

Bij de productie van zoetwaren is zuiverheid van groot belang. Onderdeel van het productieproces kan bijvoorbeeld zijn dat zoetwaren in mallen van zetmeel gegoten worden om ze de juiste vorm te geven. Bij deze processen wordt er gemalen, pneumatisch verplaatst en gedroogd. De filters, manchetten en industriële slangen die Vlint hiervoor levert kunnen de omstandigheden bij zoetwarenproductie goed aan.

Typische werkomstandigheden in de zoetwarenindustrie:
•    Cont. Temperatuur (°C): 20-150 °C
•    Piek Temperatuur (°C): Dicht tegen de maximaal toelaatbare waarden van vezelpolymeren.
•    Stof: suiker, soyameel, multi seeds, olie, gluten
•    Stof Eigenschappen: abrassief, agglomererend, explosief, fijn, kleverig
•    Stof Bron: droger, molen, packing station, silo, spray reactor, schudzeven
•    Schoonmaak Proces: pulsjet, schudsystemen

Filters van Vlint in de zoetwarenindustrie

FoodTec ® filtermedia wordt veel toegepast in de zoetwarenindustrie. Voor uitdagende filtratie wordt ook de FoodTec ® variant van PM-Tec® filtermedia gebruikt. Voor ATEX-zones biedt Vlint Excharge® filters.

Solids handling systemen van Vlint in de zoetwarenindustrie

De BFM fittingen van Vlint komen veel voor binnen de verpakkingslijnen, silo’s en onder schudzeven bij producenten van zoetwaren. Ook de ‘Master Pur Food A’ slangen worden veel geleverd, bijvoorbeeld voor vacuüm- of blaastransport.

Master Pur Food solids handling

Ontdek onze filterproducten, onze solids handling producten, of lees meer over ons onderhoudswerk aan ontstoffingsinstallaties. Specifiek geïnteresseerd in onze producten en diensten voor ATEX-omgevingen? Download de gratis whitepaper.

Download whitepaper

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!