Filters en solids handling voor industriële bakkerijen

Bakkerijen

Bakkerijen, filters en solids handling

Als in bakkerijen gist, meel, suiker en zout zich via pneumatisch transport naar mengers verplaatst, is hygiëne en veiligheid erg belangrijk. Ook in de processen die volgen, zoals het bakken van producten in ovens en het koelen in koeltorens, staan hygiëne en veiligheid centraal. De filters, industriële slangen en manchetten die Vlint levert voldoen aan de eisen van productie- en ontstoffingsprocessen in bakkerijen.

Typische werkomstandigheden in bakkerijen:
•    Cont. Temperatuur (°C): 20-150 °C
•    Piek Temperatuur (°C): Dicht tegen de maximaal toelaatbare waarden van de gebruikte vezelpolymeren.
•    Stof: gist, meel, suiker, en zout
•    Stof Eigenschappen: abrassief, agglomererend, explosief, fijn, kleverig
•    Stof Bron: molen, packing station, silo, ovens, weeghopper
•    Schoonmaak Proces: pulsjet, schudsystemen

Filtermedia van Vlint in bakkerijen

FoodTec ® filtermedia van naaldvilt is uitstekend toepasbaar in bakkerijken. Voor bepaalde filtratiesituaties kan ook de FoodTec ® varianten van PM-Tec® filtermedia toegepast worden. Voor ATEX-zones biedt de Excharge® filtermedia van Vlint uitkomst. Bij het verpakken van voedsel moet soms lucht extreem goed gezuiverd worden. Hiervoor biedt Vlint hepa filters.

Solids handling systemen van Vlint in bakkerijen

In bakkerijen is het van groot belang dat industriële slangen zeer glad zijn zodat kleverig product er makkelijk door heen beweegt. Vlint levert daarom vaak de industriële slang Polderflex food A. De slangen voldoen aan de 1935/2004/EC, de 10/2011/EC en de 2023/2006/EC. Ook worden de BFM manchetten van Vlint veel in bakkerijen toegepast, bijvoorbeeld voor transport van product naar weeghoppers.

Ontdek onze filterproducten, onze solids handling producten, of lees meer over ons onderhoudswerk aan ontstoffingsinstallaties. Specifiek geïnteresseerd in onze producten en diensten voor ATEX-omgevingen? Download de gratis whitepaper.

Download whitepaper

Bakkerijen filters

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!