Filters en solids handling voor de voedselindustrie

Voeding

De voedselindustrie, filters en solids handling

In de voedselindustrie beweegt voedsel door drogers, molens, packing stations, poedertorens, silo’s en spray reactoren. Het is daarbij erg belangrijk dat machines, verbindingsstukken en filters niet chemisch reageren op het voedsel en dat materiaal niet loslaat. Het verwerken van grote hoeveelheden voedsel zoals koffie, cacao, meelstof, melkpoeder, suiker en gistpoeder, betekent ook vaak dat er veel kleine stofdeeltjes vrijkomen die kunnen leiden tot stofexplosies. De producten van Vlint zijn van food-grade kwaliteit, abrasief bestand, hittebestendig, werken onder natte omstandigheden, geven de mogelijkheid tot Cleaning In Place (CIP), en zijn geschikt voor ATEX-omgevingen. Vlint is onder meer actief in bakkerijen, productiebedrijven voor zoetwaren en fabrieken waarin margarine en olie wordt verwerkt. Ook in de zuivelsector heeft Vlint jarenlange ervaring.

ATEX voedselindustrieTypische werkomstandigheden in de voedselindustrie:
• Cont. Temperatuur (°C): 20-150 °C
• Piek Temperatuur (°C): Dicht tegen de maximaal toelaatbare waarden van vezelpolymeren.
• Stof: koffie, cacao, meelstof, melkpoeder, suiker, gist poeder
• Stof Eigenschappen: abrasief, agglomererend, explosief, fijn, kleverig
• Stof Bron: droger, molen, packing station, silo, spray reactor
• Schoonmaak Proces: Cleaning in place (cip), pulsjet

Filtermedia van Vlint in de voedselindustrie

FoodTec ® filtermedia van polypropyleen (PP) of polyester (PE) vezels worden voornamelijk gebruikt in de voedingsindustrie. De gecertificeerde filtermedia zijn voedselveilig met conformiteitsverklaring aangaande verordening (EU) 10/2011 bijlage IV, in samenhang met artikel 15. Voor zeer hoge filtratieresultaten kan ook gekozen worden voor FoodTec ® varianten met een ePTFE membraan, de PM-Tec® filtermedia. Voor ATEX-zones biedt Excharge® filtermedia uitkomst.

Specifieke vereisten voor Filtermedia in de voedingsindustrie:
• Verdrijving van elektrostatische ladingen
• Hoge slijtvastheid
• Geschikt voor clean-in-place systemen

Solids handling systemen van Vlint in de voedselindustrie

Naast filters levert Vlint ook speciale fittingen (BFM manchetten) en slangen voor de voedselindustrie. Deze voldoen aan de de FDA-regulering (US Food and Drug administration) en de EC 10/2011. Vlint levert ook fittingen en slangen in de voedselindustrie die antistatisch en geleiden zijn, waardoor ze in ATEX-omgevingen toegepast mogen worden. Specifiek geïnteresseerd in onze producten en diensten voor ATEX-omgevingen? Download de gratis whitepaper.

 

Download whitepaper

 

Ontdek onze filterproducten, onze solids handling producten, of lees meer over ons onderhoudswerk aan ontstoffingsinstallaties.

 

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!