Filters, luchtverdeelsystemen en onderhoud aan LBK's voor publieke gebouwen

Utiliteit

Het belang van zuivere lucht in commerciële en publieke gebouwen

Het onderhoud aan luchtbehandelingskasten en luchtverdeelsystemen is van essentieel belang voor organisaties. Als de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, het CO2-gehalte en het fijnstofgehalte onder controle is, bevordert dit de prestaties en activiteit van doelgroepen als werknemers, studenten, bejaarden en sporters.

Voor een optimaal binnenklimaat moeten alle luchtconstanten kloppen. Te droge lucht en een tekort aan frisse lucht in gebouwen zorgt bijvoorbeeld voor hoofdpijn of het statisch laden van tapijten. Veel fijnstof beïnvloedt de hartslag en de vloeibaarheid van bloed, wat in ernstige gevallen leidt tot onder meer diep-veneuze trombose, aderverkalking, en scheuring van hart- en bloedvaten. Daarnaast zorgt fijnstof voor longaandoeningen als bronchitis, COPD en zelfs longkanker.

filters publieke gebouwen

Filters voor commerciële en publieke gebouwen

Vlint weet precies hoe een gezond binnenklimaat gecreëerd kan worden. Het heeft kennis van alle onderdelen van de luchtbehandeling in een gebouw. Vlint kan bijvoorbeeld met u meedenken over welk fijnstoffilter voor uw situatie het meest geschikt is (F7 tot F9). De experts van Vlint houden rekening met de ligging van een gebouw, de capaciteit van filterinstallaties en mogelijke energiekosten. Ook weet Vlint alles over de nieuwe norm voor filters: de ISO 16890. Meer weten?

 

Vraag hier een adviesgesprek aan

 

Reconditionering luchtbehandelingskasten

Vlint kan ook uw luchtbehandelingskast reconditioneren, zodat de kast weer een maximale hoeveelheid zuivere lucht aanzuigt en een langere levensduur heeft. De specialisten van Vlint kunnen daarbij ook zeer specialistisch werk uitvoeren, zoals het reinigen of vervangen van warmtewielen en het coaten van condensors.

Luchtverdeelsystemen voor een prettig en productief binnenklimaat

Luchttrajecten worden na verloop van tijd vies, waardoor het aanzuigen en filteren van lucht niet meer het gewenste resultaat heeft. Om de gezuiverde lucht uit de behandelingskast uiteindelijk bij mensen in de ruimten van een gebouw te krijgen zodat zij zich beter voelen, helpt Vlint bij het reinigen van luchtkanalen en textiele luchtverdeelsystemen. Voor bedrijven die nog geen luchtverdeelsysteem hebben in hun gebouw, kan Vlint ook textiele luchtverdeelsystemen op maat maken. Hierbij wordt zorgvuldig doorgerekend hoe verwarming of koeling optimaal en efficiënt kan plaatsvinden.

publieke gebouwen

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!