Filters en solids handling producten voor de staalindustrie en de non-ferro metaalindustrie

Non-ferro metaal en staalproductie

De staalindustrie, filters en solids handling

In de staalindustrie wordt vaak in smeltovens ruwijzer, schroot en ijzererts samen met cokes gesmolten, waarbij gevaarlijke dampen ontstaan. Het afzuigen en filteren van deze dampen is belangrijk aangezien dit het productieproces verbeterd, het personeel beschermt en de emissie-uitstoot reduceert. Ook in en rondom andere delen van staalfabrieken, zoals, molens, silo’s, sinterbanden, vervoerstations en drogers ontstaan schadelijke stof- en gasbronnen. De producten van Vlint zijn goed bestand tegen de verschillende omstandigheden in de staalindustrie en non-ferro metaalindustrie.

Typische werkomstandigheden staalindustrie en non-ferro metaalindustrie:
•    Cont. Temperatuur (°C): · 40-250 °C
•    Piek Temperatuur (°C): Dicht tegen de maximaal toelaatbare waarden van de gebruikte vezelpolymeren.
•    Stof: Coke en kolengruis, metaaloxiden, reactieproducten, sinterstof
•    Stof eigenschappen: abrassief, aglomererend, elektrostatisch geladen, fijn, pyrofoor
•    Stof bron: Converters, koepels, cyclonen, drogen, droge Sorbents vlamboogoven, gieterij, molen, silo, sinterband, vervoer station
•    Schadelijke gassen: H2O, HCl, NOx, SOx
•    Schoonmaak proces: Pulsejet, terugspoel lucht, schud filter
•    Brandstoffen: Kolen, cokes, petroleumcokes, bruinkool, aardgas

Filtermedia van Vlint in de staalindustrie en non-ferro metaalindustrie

Bij staalproductie en de productie van non-ferro metaal is betrouwbare emissiereductie van groot belang om aan wet- en regelgeving te voldoen. Hoge lucht-tot-doeken-ratio’s en schadelijke gascomposities (bijv. schroot recycling) kan filtermedia beschadigen en het scheidend vermogen van filters beïnvloeden. Metaalgieterijen, aluminiumgieterijen, en non ferro gieterijen vragen daarom om hun eigen filtermedia.

Needlona® filtermedia hebben uitstekende filtratie-eigenschappen en worden al vele jaren succesvol gebruikt voor de stofverwijdering in metallurgische fabrieken. Voor zeer hoge filtratie resultaten kan ook gekozen worden voor MPS® filtermedia (extra fijne vezel) of PM-Tec® filtermedia (ePTFE membraan). In de ontstoffing van ovens of het afzuigen van arc-ovens kunnen vonken de stofafscheider binnentreden. Hiervoor zijn vonkafstotende finishes beschikbaar. Waar er abrasieve stoffen zijn, zoals staalstof of aluminiumoxide, biedt een extra siliconenafwerking over filtermedia uitkomst.

Specifieke vereisten voor staalindustrie en non-ferro metaalindustrie:
•    Hoge slijtvastheid
•    Weerstand tegen occasionele vonken en pyrofore stof
•    Bestandheid tegen hydrolyse na koeling
•    Scheiding van fijnstof

Solids handling in de staalindustrie en non-ferro metaalindustrie

Voor de lasdampen biedt Vlint beluchtings- en lasrookslangen uit de Master-Clip Spark serie, en waar vonkenregens voorkomen, kan de Spark CL worden toegepast. Vlint biedt voor de staalindustrie en de non-ferro metaalindustrie ook industriële slangen die een bestendigheid hebben tot 1100 graden, zoals de Master-Clip HT 1100.

Ontdek onze filterproducten, onze solids handling producten, of lees meer over ons onderhoudswerk aan ontstoffingsinstallaties.

Staalindustrie

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!