Industriële slangen, filters en solids handling voor de farmaceutische industrie

Farmacie

De farmaceutische industrie, filters en solids handling

De farmaceutische industrie is voor filtratie en solids handling misschien wel de meest uitdagende sector die bestaat. Enerzijds wordt er met agressieve chemicaliën gewerkt en anderzijds dienen farmaceutische productiebedrijven zich soms aan food grade standaarden te houden. Dit vraagt om deskundigheid en ervaring. Vlint levert diverse producten in deze sector en kent de vele standaarden en productierichtlijnen.

Filters van Vlint in de farmacie

Productcontaminatie is desastreus voor processen in de farmacie. Om loskomende vezels van de filterzakken te voorkomen, raadt Vlint PM-Tec® filtermedia aan, gemaakt uit Needlona® naaldvilt- of glasvezelweefsel. Een gelamineerde ePTFE membraan vormt een gladde, bijna gesloten oppervlak, die vezels beschermt tegen losschuren.

Solids handling van Vlint in de farmaceutische industrie

Voor de farmaceutische industrie is er een aparte productlijn voor industriële slangen. Hierin zitten bijvoorbeeld slangen als de Pharmsteel (thermoplastisch elastomeer), Plutone PU Press (RVS spiraal en een polyester weefsel voor versteviging), en de Pharma Press (thermoplastisch elastomeer). Deze zijn voedselveilig, conform de 1935/2004/EC, de 10/2011/EC en de 2023/2006/EC. Ook zijn ze antistatisch en slijtvast.

Ontdek onze filterproducten, onze solids handling producten, of lees meer over ons onderhoudswerk aan ontstoffingsinstallaties.

Farmaceutische industrie

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!