Ontstoffing en solids handling in de cement- gips- en kalkindustrie

Cement-, gips- en kalkindustrie

De cement-, gips-, en kalkindustrie: filters en solids handling

ATEX cement gips kalkProductkwaliteit en de naleving van stofemissiegrenzen is van groot belang voor productiebedrijven in de cement-, gips- en kalkindustrie. Filters, industriële slangen en manchetten in de cementindustrie, gipsindustrie en kalkindustrie moeten bestand zijn tegen extreme condities.

In cementovens wordt onder een zeer hoge vlamtemperatuur van circa 1800°C een mengsel van kalk, silicium, ijzer en aluminiumoxides verhit tot 1450°C, om zo cementklinkers te creëren. Ook vindt klinkerkoeling plaats, wat zorgt voor grote hoeveelheden rookgas. De producten van Vlint zijn in dit soort processen goed toepasbaar.

Typische werkomstandigheden in de cementindustrie, gipsindustrie en kalkindustrie:
•    Cont. Temperatuur (°C): 20-250 °C
•    Piektemperatuur: (°C): dicht tegen de maximaal toelaatbare waarden van vezelpolymeren.
•    Stof: cement, portlandklinker, kolen, gips, kalk, grondstof (raw meal)
•    Stof eigenschappen: agglomereren, abrassief, explosief
•    Stof bron: hoogoven, chloor bypas, klinkerkoeling, kolen slijpsel, molen, roterende oven, sproeidroger, silo, overslagstations
•    Schadelijke gassen: H2O, NOx, SOx, HCl
•    Schoonmaak proces: pulsejet, terugspoel lucht
•    Brandstoffen: aardgas, kolen, olie, secundaire brandstoffen

Filtermedia van Vlint in de cement-, gips- en kalkindustrie

Het Needlona® filtermedium Gamma biedt specifiek voor elk proces in de cementindustrie, gipsindustrie en kalkindustrie technisch hoogwaardige oplossingen.
Voor verhoogd scheidend vermogen van ontstoffingsmechanisme in cementmolens, is het MPS ® filtermateriaal zeer geschikt. Voor de afvoer van elektrische ladingen in bijvoorbeeld omgevingen met kolenslijpsel adviseren wij Excharge® filtermedia. Pm-tec filtermedia van glasvezelweefsel met een gelamineerd ePTFE membraan wordt door Vlint tevens vaak in de cementindustrie, gipsindustrie en kalkindustrie toegepast.

Specifieke vereisten voor filtermedia in de cementindustrie, gipsindustrie en kalkindustrie:
•    Hoge slijtvastheid
•    Decharge van elektrostatische ladingen
•    Hoge chemische bestendigheid

Solids handling systemen van Vlint in de cement-, gips- en kalkindustrie

Kalk is een zeer fijne stof dat vraagt om goede luchtdichte afsluitingen tussen apparatuur. De manchetten van Vlint, zoals de Seeflex 040, zijn hiervoor uitstekend toepasbaar. Onze manchetten worden in de cementindustrie, gipsindustrie en kalkindustrie bijvoorbeeld toegepast onder silo’s en schudzeven.

Ontdek onze filterproducten, onze solids handling producten, of lees meer over ons onderhoudswerk aan ontstoffingsinstallaties. Specifiek geïnteresseerd in onze producten en diensten voor ATEX-omgevingen? Download de gratis whitepaper.

 

Download whitepaper

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!