Filters en filtermedia voor energiecentrales

Energie

Energiecentrales en filters van Vlint

In de energiesector wordt op diverse manier energie opgewekt. Vlint is actief in biomassacentrales, in kolencentrales en in afvalverbrandingsinstallaties. Iedere manier van energie opwekken kent zijn eigen brandstoffen die bepalend zijn voor de producten en technieken die gebruikt worden. Vlint kent de werking van biomassa-, kolen- en afvalverbrandingscentrales en is al jarenlang actief bij het realiseren van emissiereductie in deze centrales.

De perfecte filtermedia voor energiecentrales

Afhankelijk van de rookgassen of dampen die vrij komen adviseren wij diverse soorten filtermedia en finishes. We plaatsen in energiecentrales vaak Needlona® high performance filtermedia. Deze kan verfijnd worden met een CS30® of een CS31® beschermende afwerking.

Alle filtermedia modellen zijn ook verkrijgbaar als MPS® filtermedia, waarbij het filteroppervlak vergroot is en er extra effectieve scheiding van stof plaatsvindt. PM-Tec filters zijn ook bijzonder geschikt voor fijnstoffiltratie. Door een gelamineerd ePTFE membraan worden zeer fijne stofdeeltjes daarbij al gescheiden op het oppervlak van het filtermedium.

Specifieke vereisten voor filtermedia in de energiecentrales:
• Hoge afscheidingsefficiëntie
• Goede chemische bestendigheid
• Hoge slijtvastheid (specifiek in kolencentrales)
• Hoge temperatuurbestendigheid (specifiek in afvalverbrandingsinstallaties)
• Bestand tegen hoge procesluchtvochtigheid (specifiek in biomassacentrales)

Ontdek hier meer over onze filters.

Zie ook onze specifieke producten en diensten voor kolencentrales, afvalverbrandingsinstallaties, en biomassacentrales.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!