filters en solids handling systemen voor de chemische industrie

Chemie

Chemische industrie

In de chemische industrie worden veel stoffen verwerkt of hergebruikt vanwege hun kostbaarheid. Bij verwerking en recycling moeten niet onbedoeld productvreemde stoffen worden toegevoegd. Ook moeten wettelijke eisen gesteld aan de zuiverheid van het product behouden blijven. Het zeer brede assortiment van Vlint heeft voor veel uiteenlopende chemische stoffen speciale producten. Ook heeft Vlint jarenlange ervaring met het leveren van diensten aan de chemische industrie.

Typische bedrijfscondities in de chemische industrie:
• Temperaturen: Continue(°C) 20°C-250°C
• Temperatuur pieken (°C): Dicht tegen de maximaal toelaatbare waarden van de gebruikte vezelpolymeren.
• Stof: Cosmetische stoffen, meststoffen, geneesmiddelen, pigmenten, wasmiddelen, super absorbers, katalysatoren, chinaklei, dolomiet, aluminiumoxide, calciumchloride
• Stof eigenschappen: abrasief, chemisch agressief, explosief, fijn, grof, plakkerig
• Stof bronnen: drogers, molens, mixers
• Schadelijke gassen: H2O, NOx, vluchtige chemische stoffen
• Reinigingsproces: pulsejet
• Brandstoffen: aardgas, olie

Een belangrijke subsector van de chemische industrie waarin Vlint veel werkt, is de farmacie.

Chemische industrie

Filters van Vlint in de chemische industrie

Als gevolg van de verschillende bedrijfscondities en de samenstelling van de gasstromen wordt bijna het gehele spectrum aan laag en hoog temperatuur filtermedia toegepast in de chemische industrie. Needlona® filtermedia vallen op door uitstekende afscheiding van de vaak variabele stofsoorten. Om productcontaminatie door los komende vezels van filterzakken te voorkomen, raadt Vlint PM-Tec® filtermedia aan, gemaakt uit Needlona® naaldvilt of glasvezel. Een gelamineerde ePTFE membraan vormt dan een glad oppervlak waardoor vezels niet loskomen.

In omgevingen waar zich explosief stof bevindt, adviseert Vlint het gebruik van ExCharge® filtermedia. Deze ontlaadt veilig de opgebouwde elektrostatisch ladingen en bereikt weerstanden die ver onder de 106 Ohm liggen. ExCharge® is door DEKRA-EXAM GmbH gecertificeerd.

Specifieke vereisten voor filtermedia in de chemische industrie:
• Ontladingen van elektrostatische ladingen
• Hoge weerstand tegen abrasiviteit
• Hoge afscheidingsefficiëntie
• Goede chemische resistentie

Solids Handling van Vlint in de chemische industrie

Als granulaat of grondstof bijvoorbeeld verwerkt wordt in schudzeven of verlaad wordt in big bags, beweegt het tussen verschillende systemen. Hiervoor zijn de zeer sterke, voedselveilige en slijtvaste BFM fittingen geschikt. Ook zijn onze industriële slangen populair, zoals de slangen in de Master-Pur trivolution productlijn. Deze zijn microbebestendig en ATEX- en brandveilig.

Meer weten over Vlint?

Specifiek geïnteresseerd in onze producten en diensten voor ATEX-omgevingen? Download de gratis whitepaper.

Download whitepaper

Ontdek meer over onze filterproducten, onze solids handling producten, of lees over ons onderhoudswerk aan ontstoffingsinstallaties.

Chemische industrie filters

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!