Historie Vlint Vlint

Historie Vlint

In 1991 werd Nedfilter opgericht door Jan Hannink. Dit bedrijf produceerde filters voor luchtbehandelingskasten en ontstoffingsinstallaties en groeide in rap tempo uit tot een belangrijke speler in de klimaat- en ontstoffingssector. Aangemoedigd door het succes, startte Jan Hannink nog drie andere bedrijven met ieder zijn eigen specialisme:

  • Climexx (textiele luchtverdeelsystemen)
  • Requa (reconditionering van luchtbehandelingskasten en ontstoffingsinstallaties) en
  • Insolids (solids handling).

In 2017 gingen deze vier bedrijven verder onder de naam Vlint.

Divisies
Vlint kent de volgende vier divisies: Filtratie, Reconditionering, Luchtverdeling en Solids handling. Vlint is dé partner waarop hoogwaardige bedrijven in de food-, pharma- en chemiesector in de Benelux vertrouwen. Vlint adviseert en levert totaaloplossingen en systemen die klanten helpen aan een zuiver klimaat en proces met filtratie, ontstoffingssystemen, onderhoud van luchtbehandelingskasten en levering van textiele luchtverdeelsystemen. Daarnaast biedt Vlint Solids handling unieke flexibele fittingen, industriële slangen en verladingssystemen voor het verwerken van bulkgoederen.
Vlint maakt deel uit van de Vlint Holding en is gevestigd op een A-locatie aan de A6 in Lelystad. Een prachtig kantoor van 4.000 m² met eigen productiefaciliteiten voor filters en een warehouse van 12.500 m².

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!