Polyplastic by Lippert: “Vlint is een fijn bedrijf om mee samen te werken” Vlint

Polyplastic by Lippert: “Vlint is een fijn bedrijf om mee samen te werken”

Polyplastic by Lippert, opgericht in 1952, is Europees marktleider in de productie en verkoop van gestandaardiseerde en op maat gemaakte acrylaat raamsystemen. Dit betekent dat alles, van de productie van de grondstof, acrylaat, tot de productie van individuele raamsystemen allemaal onder één dak gebeurt.

Sinds 2020 is het Rotterdamse Polyplastic onderdeel van moederbedrijf Lippert, een toonaangevende wereldwijde fabrikant en leverancier van high-tech producten en maatwerkoplossingen, toegewijd aan het vormgeven, groeien en verbeteren van de camper-, scheepvaart-, automobiel-, bedrijfsvoertuigen en bouwproducten industrieën.

De luchtkwaliteit in een productiefaciliteit waar acrylaat oplossingen worden geproduceerd is van essentieel belang. Het moet altijd voorop staan dat het productieproces veilig en hygiënisch verloopt. Dat weet Ramon Vingerling, Accountmanager Industrie, van Vlint als geen ander: “We ondersteunen Polyplastic al jaren met oplossingen die de luchtkwaliteit in de fabriek en kantoren optimaliseren zodat er een comfortabel en gezond werkklimaat is. Zo wisselen onze ervaren servicemonteurs twee keer per jaar de filters van de klimaatkasten, hebben we de luchtbehandelingskasten (LBK’s) gereconditioneerd, zijn de kleppenregisters en de frames van de LBK’s vervangen en de kasten gecoat. Hierdoor zijn de LBK’s weer als nieuw! Ook zorgen we als extra service voor de actief kool wisseling.”

Temperatuur in de fabriek
Simone van Beest, Team Lead Facility Services bij Polyplastic, geeft aan dat er in de zomer een aanvullende opdracht bij kwam: “Het was essentieel voor het productieproces van de screens om de temperatuur in zone 1, het deel van de productiehal waar de screens worden geproduceerd, een paar graden omlaag te brengen. In augustus hebben we de luchtverdeelslangen daarom vervangen voor een nieuwe set slangen voor een optimale aanvoer en verdeling van zuivere lucht in deze zone.”

Ramon vroeg zijn collega’s van Vlint Luchtverdeling hierbij om advies. Vervolgens werd de luchtstroom in de bedrijfshal onderzocht en een plan geschreven voor optimale koeling, verwarming en toevoer van zuivere lucht, toegepast op het productieproces van Polyplastic by Lippert. Ramon: “In overleg met Simone en het team van Polyplastic by Lippert is er voor gekozen om het overschot aan koelcapaciteit aan de voorkant van de fabriek naar achteren te brengen met behulp van een transportslang naar luchtverdeelslangen met een halfcirkelvorm (D-vorm). Deze hebben als voordeel dat de fris aangevoerde lucht zich via de permaebiliteit van het materiaal en de aangebrachte perforatie mengt met de lucht in de ruimte. Hierdoor ontstaat een homogene verspreiding van lucht. Vervolgens zijn deze luchtverdeelslangen ingemeten, ontworpen en in augustus door ons opgehangen in de productiehal.”

Eindresultaat
Simone van Beest is tevreden met het eindresultaat en blij met de samenwerking met Vlint: “Het is een mooi geheel geworden, passend bij de uitstraling van het bedrijf: clean, licht en neutraal. We werken op een prettige manier met Vlint samen. Ramon en zijn collega’s weten waarover ze het hebben, geven goed advies en de monteurs werken goed en netjes. We zijn tevreden. Vlint is een echte partner en een fijn bedrijf om mee samen te werken.”

Dat de genoemde aanpak de juiste aanpak was voor de temperatuur in de productiehal, beseft Ramon als hij aansluitend op het interview nog even naar het betreffende deel van de hal loopt: “Het valt me gelijk op dat het nu in dit deel van de hal in vergelijking met de oude situatie veel koeler is.” Die bevestiging krijgt hij ook van een aantal medewerkers die in de hal aan het werk zijn.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!