Pan Oston is blij dat ze gekozen hebben voor airsocks Vlint

Pan Oston is blij dat ze gekozen hebben voor airsocks

Op bedrijventerrein De Zegge VII in het Overijsselse Raalte verscheen begin van dit jaar het indrukwekkende bedrijfspand van Pan Oston: 13.680 m² waarvan 2.700 m² kantoorruimte met showroom, verdeeld over twee verdiepingen.

Pan Oston ontwikkelt, produceert en installeert al 50 jaar bandkassa’s, counters, express checkouts, zelfscanoplossingen, interactieve zelfbedieningsterminals en kiosksystemen. In juli vorig jaar ging de bouw van het nieuwe bedrijfspand van Pan Oston van start. Vlint leverde én monteerde hiervoor in totaal dertig airsocks (textielen luchtverdeelslangen) in de kantoorruimtes, kantine en in de showroom.

De uitdaging
“In het oude bedrijfspand hadden we te maken met verouderde aircosystemen en luchtroosters die niet meer optimaal werkten”, vertelt René Noordman, Production Manager van Pan Oston. “Dat moest in de nieuwbouw anders.” Het management van Pan Oston koos voor een frisse, strakke en transparante uitstraling en hoogwaardige afwerking van het nieuwe pand. De maatregelen voor een comfortabel binnenklimaat moesten passen in het strakke ontwerp van de architect. Een duidelijke opdracht voor de bouwpartners!

De oplossing
Pan Oston schakelde Willemsen Installatie in als installateur van de klimaatinstallaties. Dit bedrijf vroeg Vlint vervolgens om advies. Beide bedrijven werkten al vaker samen aan mooie projecten. Hugo Willemsen van Willemsen Installatie: “Ik ben altijd op zoek naar partners die ons aanvullen. Vlint is zo’n partner.”
Vlint is expert in het ontwerpen en produceren van airsocks en adviseert over een optimale aanvoer en verdeling van zuivere lucht in kantoorgebouwen. Om er voor te zorgen dat er een comfortabel en gezond werkklimaat in het nieuwe pand zou komen én dat het voldeed aan de wensen van Pan Oston op het gebied van design en afwerking, was er regelmatig overleg. Henri van der Scheer, Productmanager Luchtverdeling bij Vlint, was vanaf het begin betrokken bij het project: “Er werd besloten op elke afdeling airsocks met een eigen kanaalunit te plaatsen. Elke unit kan apart aangestuurd worden. Iedere ruimte kan dus apart geventileerd, verwarmd of gekoeld worden. Airsocks hebben als voordeel dat de fris aangevoerde lucht zich via de permaebiliteit van het materiaal en de aangebrachte perforatie mengt met de lucht in de ruimte. Hierdoor ontstaat een homogene verspreiding van lucht. Je voelt de lucht dus niet ‘uitstromen’, zoals bij een traditioneel kanalensysteem wel het geval is.” Daarnaast passen de airsocks ook heel mooi in het moderne interieur. Zo zijn ze allemaal evenwijdig opgehangen, waar mogelijk gecentreerd in de ruimte en hangen ze strak, zonder kreukels. Voor een perfecte afwerking zijn de aluminium bevestigingsrails van de airsocks in de spuiterij van Pan Oston in dezelfde kleur gepoedercoat als de airsocks zelf: zwart in de kantine en de showroom en wit in de kantoorruimtes. Hierdoor vormen de airsocks één geheel met de ruimte. Je moet goed kijken om ze te zien hangen!

Montage
Vlint heeft de airsocks (inclusief de rechthoekige aansluitingen op de kanaalunits) geleverd en de montage hiervan gedaan met ervaren Vlint-monteurs en hiermee de installateur ontzorgd. Ook na oplevering hielden Willemsen Installatie en Vlint vinger aan de pols als het gaat om een fris en gezond werkklimaat. Zo werd besloten om de temperatuur/luchtverdeling op de afdelingen Service en Finance opnieuw af te stellen. René Noordman: “De temperatuur op deze afdelingen was nog niet helemaal optimaal. Deze ruimtes zijn wat groter en er werken relatief veel mensen.” Vlint stelde na onderzoek op locatie voor de perforaties in de airsocks te vergroten, waardoor er een betere inducerende werking ontstond, hierbij werd de koelere lucht die de luchtverdeelslang in gaat  vermengd met de omgevingslucht.

Het resultaat
Het is inmiddels alweer een half jaar geleden dat Pan Oston verhuisde naar het nieuwe pand aan de Hertzstraat in Raalte. De nieuwe locatie bevalt goed! Iedereen is tevreden met het resultaat en blij met de samenwerking: “De samenwerking met de bouwpartners functioneerde als een geoliede machine. Qua binnenklimaat en comfort merken we ook echt een duidelijk verschil met onze oude locatie. We zijn blij dat we gekozen hebben voor airsocks van Vlint. Het is een mooi systeem en zorgt voor een gezonde en prettige werkomgeving.” Ook installateur Hugo Willemsen is positief over de samenwerking met Vlint: “We hebben niet altijd tijd om ons met alle details te bemoeien. De partijen die wij inschakelen voor een project moeten daarom kwaliteit leveren, een goede partner zijn. Daarom werken we ook graag samen met Vlint. Pan Oston had voor de nieuwbouw heel specifieke wensen op het gebied van luchtverdeling in combinatie met design en daar heeft Vlint ons goed bij geadviseerd en geholpen.”

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!