Minder kans op stofexplosies bij AkzoNobel Elotex - Vlint

Minder kans op stofexplosies bij AkzoNobel Elotex

De uitdaging

Producent van polymeerpoeders AkzoNobel Elotex in Geleen werkte veel met traditionele manchetten. Deze waren niet stofdicht, wat extra schoonmaakwerk vereiste en het risico op stofexplosies verhoogde. De AkzoNobel-fabriek had in totaal 25 verschillende soorten manchetten in omloop. De grote diversiteit aan materialen zorgde dat de technische dienst van de fabriek goed moest opletten bij het wisselen van materialen.

De oplossing

Op advies van Vlint installeerde AkzoNobel, ter vervanging van de traditionele manchetten, eerst één BFM-fitting op de meest problematische aansluiting van de zeefmachine. Het resultaat hiervan was dat op deze plaats de stoflekkage stopte en het explosierisico aanzienlijk daalde.

De fitting presteerde zo goed dat AkzoNobel later alle 25 soorten aansluitingen in de fabriek heeft voorzien van BFM-fittingen. Daarbij zijn alle aansluitingen gestandaardiseerd door op diverse plaatsen BFM-adapters te monteren. De standaardisering bespaart de technische dienst veel werk en voorkomt lekkages door montagefouten of verkeerde maatvoeringen.

Voor
Na

Het resultaat

Hub Knoren, onderhoudstechnicus bij AkzoNobel Elotex in Geleen, is enthousiast over de BFM-fitting: “Na de eerste resultaten te hebben gezien was ik direct overtuigd. Deze oplossing is simpel en doeltreffend. Na een paar maanden was het resultaat voor iedereen duidelijk zichtbaar: de BFM-fitting zorgde voor een perfecte afsluiting. We zijn erg blij met deze oplossing.”

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!