Herberekening filteroppervlakte

Standtijdverlenging filters bij transportbetonfabriek

De uitdaging

Bij een marktleider in het produceren en leveren van hoogwaardige, gecertificeerd transportbeton en mortels voor de Nederlandse ruwbouwmarkt heeft Vlint voor een passende oplossing gezorgd. De filterkasten op de silo’s konden het inblazen van de grondstoffen niet op tijd verwerken. Dit kwam omdat de aanwezig patronenfilters, die in de silo’s gemonteerd zitten, niet voldeden aan het gewenste filteroppervlakte om de inblaassnelheid van de grondstof te waarborgen. De patronen sloegen te snel dicht, waardoor brugvorming ontstond. Door deze brugvorming konden de bulkwagens de aangeleverde stoffen niet of nauwelijks legen. Dit bracht naast extra frustratie en extra wachttijden, ook extra kosten met zich mee.

De oplossing

Vlint heeft op locatie een opname uitgevoerd en de situatie met de engineeringafdeling van Vlint opgepakt. Door middel van calculaties/filteroppervlakte berekeningen en op basis van de luchthoeveelheden en producten, is hier uiteindelijk een advies uitgekomen dat de problemen heeft opgelost. Naar aanleiding van de berekeningen heeft Vlint voorgesteld andere patronen toe te passen, met een andere pleatconfiguratie en met een aanzienlijk groter filteroppervlak.

Het resultaat

•    Langere standtijd: van vijf maanden naar twaalf maanden
•    Kostenbesparing aanschaf patronen op jaarbasis
•    Kostenbesparing montage loon uitwisselen patronen
•    Kostenbesparing stilstand productie i.v.m. vervangingstijden
•    Minder brugvorming van product op patronen
•    Kostenbesparing perslucht pulstijden veranderd
•    Voldoende filteroppervlakte gecreëerd om zorgeloos grondstoffen te beladen
•    Geen klachten/kosten van toeleveranciers van grondstoffen i.v.m. wachttijden

Naar aanleiding van de services en advisering, heeft deze klant aangegeven zeer tevreden te zijn met het behaalde resultaat. Het werk zal ook bij de overige vestigingen worden uitgevoerd.

Meer weten over de manier waarop de levensduur van filters verlengd kan worden? Download de whitepaper:

 

 

 

Whitepaper standtijdverlenging

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!