Geen contaminatie bij Plasma Industries dankzij BFM fittingen - Vlint

Geen contaminatie bij Plasma Industries dankzij BFM fittingen

De uitdaging

Plasma Industries Belgium fractioneert jaarlijks 1,2 miljoen liter menselijk bloed tot plasma. Dit is een proces waarbij verschillende stoffen uit bloed worden gehaald. Het is belangrijk dat de fractionering in een schone omgeving gebeurt om besmetting van het bloed te voorkomen.

In de fabriek was een filter-hopper via een traditionele manchet verbonden met een tank. De ring die de manchet aan de onderzijde bevestigde zat hierbij niet goed vast, waardoor deze soms in de tank viel, wat het risico op productcontaminatie verhoogde. Ook ontstond er zo lekkage van het product.

De oplossing

Op advies van Vlint heeft Plasma Industries de BFM-fitting Seeflex 040E geïnstalleerd tussen de filter-hopper en de bovenkant van de tank. Deze BFM-fitting is flexibel, bevat geen losse onderdelen en is stofdicht. Dit verbetert de hygiëne in de fabriek en minimaliseert het risico op productcontaminatie. Bovendien is de BFM-fitting eenvoudiger te vervangen dan de traditionele manchet, wat zorgt voor een kortere productiestilstand.

Wanneer de fitting niet in gebruik is, wordt de tank verzegeld met een BFM-cap om het risico op besmetting van buitenaf verder te voorkomen.

Voor
Na

 

 

 

 

 

 

 

 

Het resultaat

Kristof Greens, ingenieur bij Plasma Industries Belgium: “De BFM-fitting heeft het onderhoudsproces aanzienlijk verbeterd. Het verwisselen van de fittingen is gemakkelijker dan bij de traditionele manchetten omdat ze altijd vanzelf goed vast gaan zitten. Het systeem draagt er aan bij dat we ons strenge hygiënebeleid met zelfvertrouwen handhaven. Er is geen risico meer op productlekkage en er kunnen geen materialen meer in de tank vallen tijdens wisselingen. Fantastisch!”

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!