De filterzakken van Vlint bij HE Tubing

De filterzakken van Vlint bij HE Tubing

De uitdaging

HE Tubing in Harderwijk produceert grote hoeveelheden aluminium precisiebuizen die voornamelijk worden gebruikt in condensors voor aircosystemen in de automobielindustrie. In de fabriek worden aluminium blokken verhit tot 500 graden. Een machine extrudeert deze blokken vervolgens door ze door 6 matrijzen te duwen. Het merendeel van de buizen die zo ontstaan worden voorzien van een zinklaag met zeer nauwkeurige toleranties en hoge eisen aan de oppervlaktekwaliteit.

De buizen worden door “Zinc Arc Spray” geleid waar 12 pistolen met hoge druk zinkdamp op de profielen spuiten. Slechts 20 procent van het zink hecht zich aan het aluminium. De overige 80 procent van het zink wordt afgezogen door een ontstoffings- installatie. René Hilhorst, onderhoudsmanager bij HE Tubing, vertelt dat de apparatuur al komt stil te liggen bij afwijkingen groter dan een speldenknop. De ontstoffingsapparatuur moet daarom optimaal functioneren. Het ontstoffingsproces bij HE Tubing kampte met drie problemen waarvoor de hulp van Vlint werd ingeroepen:

• Te hoge druk op filtermedium
De honderden filterzakken (slangvorm) in de ontstoffingsinstallatie van HE Tubing verzadigden snel, mede doordat zink zich sterk hecht aan de vuile luchtzijde van de filters. Hierdoor liep de druk op de filterzakken snel op en werd het filtermedium overbelast. Als gevolg daarvan gingen de zakken snel kapot en moesten alle filters om de vier maanden vervangen worden.
• Slijtage aan de onderzijde van de filterzakken
Omdat door het pulsen de rijen filterzakken bewogen, raakten de uiteinden van de tweeënhalf meter lange slangen elkaar. Op termijn leverde dit slijtage aan de onderkant op.
• Filterzakken moeilijk te verwisselen
Als laatste zat HE Tubing met het probleem dat het een moeilijke klus was om de honderden filterzakken te verwisselen. De zakken van tweeënhalf meter moesten van bovenaf uit de installatie worden getrokken. De filterwisseling werd hierdoor een arbeidsintensieve en tijdrovende klus waar 5 personeelsleden een hele dag aan kwijt waren.

De fabriek van HE Tubing draait 24/7 waardoor de problemen met de ontstoffingsinstallatie het productieproces – onnodig – vaak stillegde. Het verminderde functioneren van de ontstoffinginstallatie zorgde bovendien voor slijtage van de ventilatoren, die onbedoeld bloot werden gesteld aan zink dat door filterzakken heen kon dringen.

De oplossing

Om te voorkomen dat het filtermedium in de ontstoffingsinstallaties van HE Tubing te veel druk kreeg, heeft Vlint na een inspectie twee ingrepen voorgesteld:

Allereerst is door Vlint op de filters een speciale finish aangebracht. Hierdoor koekt het zink niet aan de vuile luchtzijde en laat het makkelijker los bij het pulsen. Dit zorgt er voor dat de ΔP, oftewel het drukverschil, minder snel oploopt.

Als tweede is het pulse-systeem opnieuw geconfigureerd. De rijen met filterzakken werden in het verleden bij HE Tubing om de beurten gepulst. Schone gepulsde filterzakken werden hierdoor gelijk weer vervuild door de pulsing van de naastgelegen rij filterzakken. Hierdoor konden de filterzaken niet in een normaal tempo de vereiste stofkoek opbouwen. De nieuwe configuratie zorgt er nu voor dat nooit twee naast elkaar gelegen rijen filterzakken gepulst worden. Na iedere pulsing slaat het systeem tegenwoordig een rij filterzakken over.

Filterzakken HE tubingDe slijtage aan de onderzijde van de filterzakken heeft Vlint opgelost door een extra verstevigingslaag aan de onderzijde van de zakken in te naaien. Om de filterwisselingen makkelijker te laten verlopen zijn de metalen ringen die aan de bovenzijde van de filterzakken zaten, vervangen door snapringen. De snapringen kunnen ingedrukt worden zodat de filters uit de kopplaat vallen en beneden eenvoudig uit de ontstoffingsinstallatie te verwijderen zijn. Met vier concrete ingrepen heeft Vlint zo alle problemen van HE Tubing met de ontstoffingsinstallatie aangepakt.


Het resultaat

De filterzakken gaan dankzij de adviezen en oplossingen van de specialisten van Vlint nu meer dan twee keer zo lang mee, doordat zich minder snel druk opbouwt. Aangezien het vier keer per jaar aankopen van honderden op maat gemaakte antistatische filterzakken vrij kostbaar is, wordt HE Tubing door de standtijd verlenging van de filters veel geld bespaard. Ook de toevoeging van de snapringen levert groot financieel voordeel op voor HE Tubing. Dankzij de snapringen kunnen twee monteurs, in plaats van vijf, binnen één dag alle filterzakken vervangen.

Ontstoffing HE tubingRené Hilhorst van HE Tubing is zeer tevreden over het resultaat. ‘We hebben nu minder wisselingen, dus lagere inkoopkosten. De wisselingen kosten bovendien veel minder tijd en minder mensen.’ Vlint levert naast de filters voor de filtratie van zinkstof ook filterzakken voor het afzuigen van de coatinginstallaties. Deze worden gebruikt in het aanzuigfilter en de naverbrandingsapparatuur. Ook levert Vlint klimaatfilters voor de kantoren van HE-Tubing en actieve koolfilters en HEPA-filters voor de rokersruimte van de fabriek.

Naast de kennis en technische oplossingen kiest onderhoudsmanager Hilhorst voor Vlint vanwege de korte levertijd. ‘Pas moesten we al onze filterzakken opeens vervangen door een technische probleem in de filterinstallatie. We hadden niets op voorraad, waardoor we ze moesten bestellen. Al die tijd kon onze fabriek niet draaien. Vlint heeft vervolgens in twee dagen de honderden op maat gemaakte filterzakken weten te produceren, waardoor we de schade door de stilstand beperkt hielden,’ aldus Hilhorst.

Meer weten over de manier waarop de levensduur van filters verlengd kan worden? Download de whitepaper:

 

 

 

Whitepaper standtijdverlenging

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!

RELEVANTE ARTIKELEN

Standtijdverlenging