Ontdek meer over onze BFM fittingen. Lees de case study!

BFM fittingen bij Iams diervoeding

De uitdaging

BFM fittingenSpectrum Brands produceert in zijn fabriek te Coevorden honden- en kattenvoer voor diervoedingsmerk Iams. Spectrum Brands streeft naar een ‘clean design’ van apparatuur voor optimale hygiëne en voedselveiligheid. De traditionele manchetten die de fabriek gebruikte voor het transport van grondstoffen tussen apparatuur waren niet stofdicht en gingen snel kapot. Hierdoor werd de productie-omgeving vervuild.

Bovendien was het plaatsen van de traditionele manchetten een tijdrovende en ingewikkelde klus. Monteurs moesten ze vaak met klemmen en spanbanden op moeilijk bereikbare plekken bevestigen. Daarbij kwam scherp gereedschap en materiaal kijken dat een risico vormde voor personeel en productieprocessen.

De oplossing

BFM fittingVlint heeft als oplossing BFM fittingen aangedragen. Voor de installatie van dit fittingssysteem wordt aan de apparatuur een adapter gelast met een pasvorm. Hier komt een BFM fitting tussen die zichzelf in de adapter vastdrukt. De voordelen van de BFM fitting zijn:

•   Stofdichte afsluiting
•   Doorzichtig materiaal wat bijdraagt aan een ‘clean design’
•   Antistatisch voor in ATEX-omgevingen
•   In 10 minuten te plaatsen

De BFM fittingen zijn op meer dan dertig plaatsen in de fabriek toegepast, zoals bijvoorbeeld onder zes Rotex-zeven. Doordat deze Rotex-zeven bewegen, hebben de BFM-fittingen een uitslag van enkele centimeters. Aangezien de fittingen flexibel en zeer sterk zijn, levert de uitslag echter geen problemen op.

Het resultaat

De BFM fittingen van Vlint hebben het gewenste effect gehad op de veiligheid en hygiëne van het productieproces. Door de stofdichte verbinding wordt de fabriekshal van Spectrum Brands nu niet vervuild en doordat de BFM Seeflex fitting doorzichtig is, kan de productbeweging goed gemonitord worden.

Vlint ontstoffingRobert Feringa, engineer bij Spectrum Brands in Coevorden, is ook erg tevreden over de snelle montage van de Fittingen. ‘Vroeger kostte het verwisselen van een manchet afhankelijk van de plaats in de fabriek, tussen een halfuur en drie kwartier. Dit vroeg veel werkvoorbereiding en planning. Nu verwisselen onze monteurs de BFM fittingen in slechts tien minuten.’ Volgens de onderhoudsspecialist van Spectrum Brands gaan de BFM fittingen bovendien twee keer zo lang mee als de oude manchetten.

Klik hier om meer te lezen over de voordelen van BFM fittingen. Specifiek geïnteresseerd in de fittingen voor ATEX-omgevingen? Download de gratis whitepaper over ATEX:

 

 

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!