De ISO 16890 is nu een jaar live - Vlint

De ISO 16890 is nu een jaar live

In 2018 heeft de ISO 16890 de oude EN 779:2012 norm vervangen. Er zijn steeds meer gegevens bekend over wat dit betekent voor filterproducten en de luchtkwaliteit in gebouwen. De nieuwe focus in de ISO op fijnstof helpt om het binnenklimaat optimaal zuiver te houden. Fijnstof draagt bij aan hart- en longziekten, astma en bronchitis (acuut en chronisch). Voor de productiviteit in gebouwen en de gezondheid van medewerkers is een goed fijnstoffilter daarom erg belangrijk. Ook voor zuivere proceslucht in productieomgevingen (zoals de voedingsindustrie) is een goede filtratie een voordeel voor minder verontreiniging in halffabrikaten of eindproducten.

Gratis adviesgesprek
Wilt u weten wat de ISO 16890 voor uw organisatie betekent? Vraag een gratis adviesgesprek aan. Vlint vertelt u graag hoe u als installateur, gebouwbeheerder, facilitair manager of hoofd TD met deze standaard om moet gaan.

Meer informatie
Heeft u vragen over filters, het reconditioneren van uw luchtbehandelingskast, reinigen of desinfecteren ervan? We helpen u graag! Neem contact met ons op via info@vlint.nl

filters publieke gebouwen

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!