Onderhoud luchtbehandelingskasten door ervaren experts

Inspectie en onderhoud luchtbehandelingskasten

Houd uw luchtbehandelingskast in optimale conditie

De hygiënische en mechanische conditie van een luchtbehandelingskast is van grote invloed op het zuiveringsproces. Als een filter niet goed werkt, bijvoorbeeld door corrosie of ophoping van stof, waarborgt een filtersysteem niet het welzijn en de gezondheid van mensen, maakt een filter onnodige energiekosten en kan de luchttoevoer op termijn geheel stil komen te liggen. Ook wordt de levensduur van de luchtbehandelingskast aannemelijk verkort en slijten draaiende delen van de luchtbehandelingskast sneller als deze niet in goede conditie is. Vlint kan voor alle onderdelen van luchtbehandelingskasten zorg dragen door zorgvuldige inspectie en onderhoud.

Inspectie luchtbehandelingskasten

De specialisten van Vlint doen inspecties waarbij ze de conditie van de luchtbehandelingskast nakijken. Ook doen ze desgewenst endoscopisch- en microbiologisch onderzoek. Het rapport dat volgt kan worden opgesteld conform NEN-2767. Hierin vindt u informatie over filters, kastombouw, v-snaren, poelies, lagering, warmtewisselaars, warmtewielen en de conditie van batterijen.

Na een rapport over de conditie van uw luchtbehandelingskasten, kan Vlint voor u in kaart brengen waar herstel- of verbeterwerkzaamheden nodig zijn om de levensduur te verlengen. Hierbij brengen we ook mogelijke herstelrisico’s in kaart, zoals gevaar voor personeel of gevaar voor milieu. Ons plan zorgt dat uw luchtbehandelingskast weer optimaal functioneert en dat herstelwerk veilig gebeurt.

Onderhoud luchtbehandelingskasten

De ervaren specialisten van Vlint houden uw luchtbehandelingskasten in goede conditie zodat deze ingezet kan worden volgens ontwerp. Vlint levert en installeert daarbij ook nieuwe onderdelen. Van zeer kritische onderdelen als warmtewielen en batterijen tot de beplating en vloeren van filterkasten.

De specialisten van Vlint zullen proactief te werk gaan en meedenken over optimalisatie van uw luchtbehandelingssituatie. We zorgen dat uw filtersysteem zo is afgesteld dat u een optimale balans vindt tussen goede filtratie en energiegebruik. Door slimme ingrepen kan ook de standtijd van installaties en filters flink verlengd worden.

Onderhoudscontract

Als Vlint uw luchtbehandelingskast regelmatig inspecteert en onderhoudt, verkeert uw systeem in goede conditie. Voor onze diensten kan een onderhoudscontract op maat worden gemaakt, zodat u de service en continuïteit krijgt die past bij uw bedrijf.

Wilt u weten wat Vlint voor u kan betekenen of alvast meer lezen over reconditionering van de luchtbehandelingskast?
Download hier de brochures reconditionering – installateurs of reconditionering – industrie.

Gerelateerde diensten en artikelen

Inspectie luchtbehandelingskasten