Ontdek alles over stofexplosies en ATEX in de gratis whitepaper - Vlint

Ontdek alles over stofexplosies en ATEX in de gratis whitepaper

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van stofexplosies? Hoe zorg ik dat in mijn bedrijf geen stofexplosie voor komt? Bijna wekelijks doen zich stofexplosies voor in Nederland. Twintig keer per jaar vallen daarbij (ernstig) gewonden. Incidenteel zijn er ook dodelijke slachtoffers te betreuren. Werken in een ATEX-omgeving is een serieuze zaak. Het vraagt om kennis, aandacht en oplettendheid. Deze whitepaper geeft u belangrijke informatie om risico’s op een stofexplosie in uw bedrijf te minimaliseren. Het bevat:

– Een overzicht van de meest voorkomende ontstekingsbronnen van stofexplosies
– 6 tips om explosiegevaarlijke omgevingen veilig te houden
– 4 tips om veilig te werken aan ontstoffingsinstallaties in ATEX-omgevingen
– Een overzicht van de notified bodies die ATEX-producten testen en certificeren

 

Download whitepaper

 

Daarnaast vindt u voor uw gemak een overzicht van de ATEX-veilige filters, industriële slangen en manchetten en diensten die Vlint te bieden heeft voor een ATEX-omgeving. Lees deze belangrijke informatie over ATEX en download de gratis whitepaper.

 

ATEX houtverwerkende industrie-1024x681

Foto: ook in de houtverwerkende industrie is er het risico op stofexplosies. Bij het bewerken van hout komt stof vrij dat bijvoorbeeld in filters of silo‘s explosieve stof/luchtmengsels kan vormen.

 

ATEX kolencentrale

Foto: door transport, vermaling en droging van stukkolen, bijvoorbeeld in kolencentrales, kan kolenstof ontstaan dat voor een explosieve atmosfeer zorgt.

 

ATEX voedselindustrie

Foto: in de voedselindustrie komt veel stof vrij als wordt gewerkt met drogers, molens, pakstations, silo’s en spray reactoren. Ogenschijnlijk onschuldige voedingsmiddelen als koffie, cacao, meel, melkpoeder, suiker en gistpoeder kunnen grote explosies veroorzaken.

Wilt u dat wij contact opnemen?

Laat uw naam en
telefoonnummer achter!